Wednesday, January 2, 2019

MINI REUNION DI LANGKAWI

4-6 November 2018 - seronok nak jumpa dengan brothers yang sama-sama belajar di Milwaukee dulu. Walaupun planning nya sekejap je, tapi kesan dia memang terbaik Bak Hang. Kami datang dari pelbagai lokasi dan berjumpa di Langkawi buat julung-julung kalinya. Ahli-ahli yang berjaya menghadirkan diri adalah Hasman Farid, Azim dan Asmadi Yusri (Max) dari KL, Asmadi ngan Syahrizan dari Johor Bahru, Affendy dari Puchong serta Shahril dari Langkawi.

Kami menginap di Pantai Cenang untuk 3 hari 2 malam. Antara tempat menarik yang dilawati adalah Island Hopping ke Pulau Beras Basah, Melihat Eagle Feeding, Pulau Dayang Bunting, Kuah, Tanjung Rhu. Tempat makan yang kami lawati juga tidak mengecewakan terutamanya Restoran Cili Kampung di Mukim Kedawang. Dia punya masakan memang terbaik lah. Kalau pergi Langkawi saya sarankan pergilah ke restoran ni. 

Bila berjumpa begini, timbul lah balik kisah-kisah lama semasa mula belajar nak hidup. Kisah-kisah lucu dan tragis turut diimbau semula. Terasa macam muda semula tu. Walau bagaimanapun, situasi terkini juga dibincangkan seperti ada yang telah berjaya di dalam kerjaya dan perniagaan dan sebagainya. Setelah tamat sesi bersama-sama, semua ahli bersetuju untuk menganjurkan reunion sebagai acara ulangan yang lebih kerap di masa akan datang.

Ketibaan di Airport Langkawi

pertemuan pertama walau flight berbeza

Selepas pekena laksa power di tepi airport Langkawi 
dari kiri : Hasman, Shahril, Syahrizan, Me, Azim, Affendy dan Aisyah

Ambil gambar di tempat penginapan kami 

Mandi kolam renang dulu

Solat Fardhu berjemaah macam kat UWM student hall tidak dilupakan

Bergambar di ruang tamu pengiapan 

Pantai Cenang

Pulau Beras Basah

Merasa juga masuk air

Eagle Feeding

Di Tasik Dayang Bunting

Jeti Island Hopping

Kenangan yang sempat diabadikan


Lunch di Restoran Cili Kampung, Marbeles

Restoran Cili Kampung. Kena order dulu untuk mengelakkan episod sabar menanti. Bila makanan dah terhidang... seriusly sangat sedap.

Dataran Lang

Pantai Tanjung Rhu. makan kat sini memang class macam kat Maui

Masa untuk mengucapkan selamat tinggal

No comments:

Post a Comment